Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Mietteitä Itsenäisyyspäivän iltana

Keskiviikko 7.12.2016 - -Esko Erkkilä-

Kirjoitan näitä muutamia rivejä Itsenäisyyspäivän iltana 6.12.2016 ja odottelen Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton alkamista – tule katselemaan sen televisiosta.

 

 

Sain hetki sitten tekstiviestinä Itsenäisyyspäivätervehdyksen Pirkanmaan senaattori Mikko Alatalolta.  Täytyypä seurata tarkasti, että miten Keskustan Pirkanmaan kansanedustajat saavat televisiosta katseluaikaa – Mikko ja Seija Alatalo, Arto ja Eija Pirttilahti sekä Pertti ja Seija Hakanen.

 

 

Eniten tänään kuitenkin muistelen isääni Oiva Erkkilää, joka syntyi vuonna 1915 ja oli ”täydet vuodet” Isänmaan palveluksessa rintamilla 1939 – 1944.

 

 

Isäni oli etulinjan miehenä Talvisodassa ja Jatkosodassa – niiden jälkeen hän oli vielä mukana kenraali Hersalon joukoissa ajamassa saksalaisia pois Lapista.

 

 

Isäni haavoittui kahdesti ja hänen mukanaan meni hautaan Puna-armeijan ampumien ammusten sirpaleita niskassa ja toisessa ranteessa. Penskana kokeilimme isän niskaa sekä rannetta ja tunsimme, että miten sirpaleet nuljahtelivat ihon alla.

 

 

Lukemattomat olivat ne kerrat, kun isä ja meille saapuneet hänen rintamakaverinsa muistelivat tupakansavun täyttämässä pirtissä taistelutapahtumia.

 

 

Vasta vuosia myöhemmin tajusin, että taistelutapahtuminen kertaaminen oli sitä henkistä hoitoa, jota nykyisin ohjatusti annetaan henkilöille, jotka ovat joutuneet läheltä seuraamaan traagisia tapahtumia.

 

 

Isäni toimi sodissa pikakivääriampuna eli Emma oli hänen aseensa – isän apumiehenä oli viljakkalalainen Simo Niittunen ja monta kertaa he yhdessä muistelivat sota-ajan tapahtumia.

 

 

Pyrin kerran vuodessa käymään Venäjällä eri taistelupaikoilla ja se on eräänlaista kunnianmaksua Isälle ja muille sotaveteraaneille.

 

 

Sotiemme veteraanien muisteleminen ei ole sodan ihannointia ja sen vuoksi ihmettelenkin eräiden fb-kavereideni horinoita, joissa he vähättelevät sotiemme veteraanien ansioita – horinat olivat tavallisia ja yleisiä joskus 1970-luvulla, mutta nykypäivänä ne tuntuvat vähintäänkin kummallisilta.

 

 

Vaikka sotiemme veteraanien rivit harvenevatkin viimeisen iltahuudon heille koittaessa, me emme saa unohtaa niitä, jotka hengellään tai ainakin suurilla ponnistuksilla ja elämänsä parhaimmat vuodet uhraten ovat taanneet meille Itsenäisen Suomen!

 

 

Otan esille vielä ne raukat, jotka toitottavat, että Suomen liittyminen Euroopan Unioniin vei Suomelta itsenäisyyden.

 

 

Äänestin 16.10.1994 sen puolesta, että Suomi liittyisi Euroopan Unioniin ja tähän päivään mennessä minulla ei ole hetkeäkään ollut tunnetta, että olisin äänestänyt väärin!

 

 

Eläköön Suomi!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Itsenäisyyspäivä 6.12.2016, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Pertti Hakanen, Emma-pikakivääri, Degtjarjov,

Kaikki tiet vievät Keskustaan!

Tiistai 13.9.2016 - -Esko Erkkilä-

Tampereella järjestettävillä Maanantaimarkkinoilla huolehdimme, että telttakatoksellamme ei ole seiniä.  Tämä antaa meille mahdollisuuden todeta näin:

 

 

”Meille saa tulla oikealta ja vasemmalta, edestä ja takaa – on meille tultukin!”

 

 

Keskustan Pirkanmaan piiri järjesti eilen piiritoimistolla kaikille avoimen kahvi- sekä kakkutarjoilutilaisuuden.

 

 

 

1101.jpg

 

 

Näsilinnankadulta piiritoimistolle oli ohjaamassa Keskusta-viirit sekä pyöreät ”astinlaudat”, jotka ohjasivat tamperelaisia oikeaan osoitteeseen!

 

 

 

1102.jpg

 

 

Jalkakäytävälle sijoitettu katujuliste lisäsi houkutusta poiketa kahville!

 

 

 

1103.jpg

 

 

Emännät olivat varautuneet melkoiseen trafiikkiin ja ”Keskusta 110 v” – kakkuja olikin varattuna useita!

 

 

 

1104.jpg

 

 

Ensimmäisen ”Keskusta 110 v” –kakun leikkasivat kansanedustajat Arto Pirttilahti (vasemmalta), Mikko Alatalo ja Pertti Hakanen yhdessä!

 

 

 

1105.jpg

 

 

 

Tilaisuuden aluksi pääsin samaan kuvaan kahden senaattorin kanssa – vieraamme ristivät kuvaustilanteen näin: ”Seniori ja kaksi senaattoria!”  

Heti kuvanottamisen jälkeen myös maakuntamme kolmas senaattori eli Mikko Alatalo saapui paikalle.

 

 

*******************

 

 

Juhlatilaisuudessa puhuivat

 

 

 

1106.jpg

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti

 

 

 

1107.jpg

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo

 

 

 

1108.jpg

 

 

Kansanedustaja Pertti Hakanen

 

 

 

Kiitokset emännillemme hienoista tarjoiluista ja kiitokset kansanedustajillemme valaisevista puheenvuoroista – pidimme puheistanne ja osaamme arvostaa työtänne!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: seniori ja kaksi senaattoria, Arto Pirttilahti, Mikko Alatalo, Pertti Hakanen, Keskusta 110 vuotta,

Keskustan pirkanmaalaiset kansanedustajat Mikko Alatalo, Pertti Hakanen ja Arto Pirttilahti voivat olla tyytyväisiä!

Lauantai 11.6.2016 - -Esko Erkkilä-

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner jakoi torstaina 9.6.2016 yhteensä 264 M€ maantie- ja rautatiekohteille perusväylänpidon lisärahoitukseksi vuosille 2017 – 2019.

 

 

Summa ei sisällä kaupunkiseutujen tukemiseen suunnattua 70 M€:a eikä yksityisteiden parantamiseen suunnattua 30 M€:n suuruista valtionavustusta.

 

 

Pirkanmaalle rahapotista tuli 25,3 M€ ja onkin luonnollista, että alueemme keskustalaiset kansanedustajat…

 

 

 

Mikko Alatalo

 

Pertti Hakanen

 

ja

 

Arto Pirttilahti

 

 

 

…olivat enemmän kuin tyytyväisiä!

 

 

 

Anne Bernerin toiminta ansaitsee suuren kiitoksen ja olen varma, että Keskustan puoluekokousväki tulee sitä hänelle Seinäjoella antamaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anne Berner, Mikko Alatalo, Pertti Hakanen, Arto Pirttilahti,

Jyväskylän kaupungin vastaanotto Keskustan puoluevaltuuston jäsenille 23.4.2016

Sunnuntai 15.5.2016 - -Esko Erkkilä-

Puoluevaltuusto on Keskustan korkein päättävä elin puoluekokousten välillä.

 

 

Puoluevaltuusto kokoontui Jyväskylässä 23.-24.4.2016 ja virallisena puoluevaltuuston jäsenenä osallistuin kokoukseen.

 

 

 

 

valtuusto1.jpg

 

 

Me puoluevaltuuston jäsenet saimme Jyväskylän kaupungilta kutsun kaupungin järjestämälle vastaanotolle kokouksemme ensimmäisen päivän iltana 23.4.2016 – noudatin kutsua ja tässä pienoinen kuvakertomus vastaanotolta:

 

 

 

 

valtuusto2.jpg

 

 

Juhlavastaanoton puitteena toimi Jyväskylän kaupungintalo "Kunnallistalo".

 

 

 

 

valtuusto3.jpg

 

 

"Tervetuloa Jyväskylän kaupungintaloon!"

 

 

 

 

valtuusto4.jpg

 

 

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto ja Jyväskylän kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Jari Colliander toivottivat vieraat tervetulleiksi - kättelyvuorossa Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen.

 

 

 

 

valtuusto5.jpg

 

 

Jyväskylän vaakunaviiri.

 

 

 

 

valtuusto6.jpg

 

 

Jyväskylän kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Jari Colliander toivotteli kepeäsanaisessa puheessaan Keskustan puoluevaltuuston tervetulleeksi juhlavastaanotolle.

 

 

 

 

valtuusto7.jpg

 

 

Eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarinen säteili vaimonsa Raijan kanssa juhlayleisön joukossa.

 

 

 

 

valtuusto8.jpg

 

 

Kansanedustaja Pertti Hakanen, Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Riitta Koskinen, kansanedustaja Antti Kurvinen ja Keskustan Pirkanmaan piirin piirihallituksen jäsen Tapani Murtoo.

 

 

 

 

valtuusto_9.jpg

 

 

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto toivoi tervetuliaispuheessaan, että Keskusta järjestäisi tulevaisuudessa puoluekokouksensa Jyväskylässä.

 

 

 

 

valtuusto10.jpg

 

 

Keskustan puheenjohtaja ja pääministeri Juha Sipilä hauskuutti yleisöä, kun kertoi niistä auto-ongelmistaan, joita joskus nuoruudessaan on kokenut ohittaessaan Jyväskylää - kiertokanki ei sentään tullut ulos, mutta öljypohja rikkoontui!

 

 

 

 

valtuusto11.jpg

 

 

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Anne Kalmari, kaupunginjohtaja Timo Koivisto, Jyväskylän kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Jari Colliander sekä Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska kuuntelivat Sipilän kommelluksia huvittuneena.

 

 

 

 

valtuusto12.jpg

 

 

On helppo arvata, että Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Anne Kalmari ja kansanedustaja Pertti Hakanen keskustelivat täälläkin suomalaisesta ruuasta ja ruokaturvallisuudesta.

 

 

 

 

valtuusto13.jpg

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Jaana Viilo ja kansanedustaja Markku Pakkanen.

 

 

 

 

valtuusto14.jpg

 

 

Kansanedustaja Markku Pakkasella ja minulla oli paljon yhteisiä muistoja erityisesti kymenlaaksolaisesta agribisneksestä.

 

 

 

 

valtuusto15.jpg

 

 

Juhlavastaanoton paras kuvani oli, kun sain yhteiseen potrettiin Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Riitta Koskisen ja pääministeri Juha Sipilän!

 

 

 

 

valtuusto16.jpg

 

 

Kiitän Jyväskylän kaupunkia hienon tilaisuuden järjestämisestä ja olen varma, että kiitoksiini yhtyvät kaikki Keskustan puoluevaltuuston jäsenet!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluevaltuusto, Jyväskylän kaupungin vastaanotto, kaupunginjohtaja Timo Koivisto, pääministeri Juha Sipilä. varapuhemies Mauri Pekkarinen, kansanedustaja Pertti Hakanen, kansanedustaja Anne Kalmari. kansanedustaja Markku Pakkanen, Keskusta,

Keskusta-johtoinen hallitus panostaa tiestön ja rataverkoston korjausvelkaan

Sunnuntai 7.2.2016 - -Esko Erkkilä-

Liikenne- ja viestintäministeriö kertoi perjantaina 5.2.2016, minne tiestön ja rataverkon korjausvelkaraha kohdennetaan. Nyt jaettava rahasumma on 600 miljoonaa euroa.

 

 

Tienpintoihin ja tierakenteisiin käytetään 325 miljoonaa euroa. Rataverkostoon käytetään 223 miljoonaa euroa.

 

 

 

 

Liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Alatalo on tyytyväinen hallituksen päätöksestä.

 

”On erittäin merkittävää, että saamme nyt seututeitä kuntoon. Myös päätiet saavat rahaa. Päätöksellä on suuri vaikutus työllisyyden ja liikenneturvallisuuden kannalta.”

 

 

 

 

Myös kansanedustaja Arto Pirttilahti on tyytyväinen hallituksen päätökseen.

Pirttilahti toteaa, että nyt julkistetulla listalla on useita sellaisia kohteita, joille hän yritti viime vaalikaudella saada rahoitusta.

 

 

 

 

Kansanedustaja Pertti Hakanen on tyytyväinen, että vaikuttamistyö tuottaa nyt tulosta.

 

Hakanen uskoo, että sillä oli merkitystä, kun kesällä saatiin ministeri Anne Berner tutustumaan Pirkanmaan tieasioihin.

 

 

Kiitokset Juha Sipilän hallitukselle, että teiden ja rataverkon korjausvelkaa pystytään nyt hieman lyhentämään.

 

 

Erityiskiitokset Keskustan Pirkanmaan kansanedustajille, kun moniin maakunnan kohteisiin nyt saatiin rahaa - olette paikkanne ansainneet!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hallitus panostaa teiden ja rataverkon korjausvelkaan, Juha Sipilän hallitus, Liikenne- ja viestintävaliokunta, Liikene- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja Mikko Alatalo, kansanedustaja Arto Pirttilahti, kansanedustaja Pertti Hakanen,

Linssiluteena!

Tiistai 19.1.2016 - -Esko Erkkilä-

Tutkailin viime syksyn aikana kuvaamani parin muistikortin sisältöä ja huomasin, että varsin moneen kuvaan olen itsekin ehtinyt johtavien poliitikkojen kanssa.

 

 

Tässä pienoinen kimara kuvistani, joissa kameraani on räpsytellyt joku muu kuin minä.

 

 

 

lude1.jpg

 

 

Eduskunnan I varapuhemies Mauri Pekkarinen vieraili Ikaalisten torilla 5.8.2015 ja pääsin ensimmäisten joukossa toivottelemaan hänet sinne tervetulleeksi.

 

 

 

 

lude2.jpg

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti oli mukana 9.8.2015 Tampereella järjestetyssä ”Hämeenpuiston Puistofiesta” –tapahtumassa…

 

 

 

 

lude3.jpg

 

 

…ja siellä saimme tavata suuren joukon sellaisia tamperelaisia, jotka eivät tavallisesti liiku poliittisissa tilaisuuksissa.

 

 

 

 

lude4.jpg

 

 

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen järjesti kansalaisaloitettaan vauhdittaneen yleisötilaisuuden Tampereella Kirjastotalo Metsossa 18.8.2015 ja Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana sain toivotella Paavon tervetulleeksi Tampereelle.

 

Yli 200 henkeä vetävä Pietilä-sali oli ylibuukattu jo paljon ennen tilaisuuden alkamista ja yleisö antoi raikuvat suosionosoitukset Paavolle, kun hän tuli saliin!

On tuo Paavo ihmemies!

 

 

 

 

lude5.jpg

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirikokous järjestettiin Parkanossa Keskustan (omalla!!) koululla 14.11.2015 ja siellä pääsin juttelemaan kansanedustaja Pertti Hakasen

 

 

 

 

lude61.jpg

 

 

…ja kansanedustaja Arto Pirttilahden kanssa. 

Mitäs me agrologit!

 

 

 

 

lude7.jpg

 

 

Tampereen Torikauppiasyhdistyksen Maanantaimarkkinat järjestetään Tampereen Keskustorilla jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina ja Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö osallistuu aina näille markkinoille.

 

Tampereen Joulumakkinatorin vuoksi joulukuun Maanantaimarkkinat järjestettiin viime vuonna jo 23.11.2015 ja siellä otimme Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön sihteerin Raija Moilasen kanssa kansanedustaja Mikko Alatalon keskellemme kuvausta varten – kuvasta tuli kohtuullisen onnistunut!

lude9.jpg

"Ministerikuvaan" pääsin kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen kanssa 3.11.2015 Tampere-talolla järjestetyn Seutupäivän aikana. Kuvassa keskellä takana Keskustanaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Minna Sarvijärvi.

 

 

 

 

lude8.jpg

 

 

 

Päätän tämän kuvakimarani kuvaan, jossa poseeraan Seija Alatalon kanssa Tampere-talossa 21.10.2015.

Seijalla on hieno kukkakimppu kädessään, jonka hän hetken kuluttua antoi ”omalle tärkeimmälleen” Mikon hienon juhlakonsertin päätteeksi!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: linssilude, Mauri Pekkarinen, Arto Pirttilahti, Paavo Väyrynen, Pertti Hakanen, Mikko Alatalo, Hämeenpuiston Puistofiesta, Anu Vehviläinen,

Pirkanmaan keskustalaisten kansanedustajien vahvat terveiset piirikokousväelle

Maanantai 16.11.2015 - -Esko Erkkilä-

Kerroin eilen Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhasen linjauksista Keskustan Pirkanmaan piirin piirikokouksessa lauantaina 14.11.2015 Parkanossa.

 

 

Vanhasen lisäksi kaikki kolme Keskustan pirkanmaalaista kansanedustajaa olivat paikalla ja nyt kerron lyhyesti heidän esityksistään piirikokousväelle:

 

 

 

 

parkano1.jpg

Mikko Alatalo…

 

…joka on myös Liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheejohtaja oli iloinen, että liikennemäärärahoja ohjataan nyt myös maakuntiin.

 

 

Oli täyttä totta, kun Alatalo painotti, että Helsinki-Hämeenlinna-Tampere – kasvukäytävä pitäisi ulottaa Parkanoon saakka.

 

 

Kolmostielle pitkään suunniteltu Hämeenkyrön ohitustie ja olemassaolevan Tampere-Parkano-Seinäjoki –raideyhteyden parantaminen ovat askelia siihen suuntaan, että HHT-kasvukäytävä voidaan ulottaa Parkanoon saakka.

 

Seinäjoella asuneena ja ”henkisen Jussi-paidan” yhä edelleen omistavana ehdotan, että HHT-kasvukäytävä ulotetaan tässä vaiheessa jo Seinäjoelle saakka, jolloin se voitaisiin lyhentää muotoon HHTS-kasvukäytävä!

 

 

 

 

parkano2.jpg

 

 

Pertti Hakanen lanseerasi käsitteen…

 

…kokonaisturvallisuus!

 

Aihe sopii Hakaselle hyvin, sillä entisenä Puolustusvoimien palkollisena ja juuri Maanpuolustuskurssin käyneenä hän hallitsee maamme kokonaisturvallisuuteen liittyvät asiat perusteellisesti.

 

 

Hakanen kiitteli hallituksen toimintaa sote- sekä itsehallintoalueiden tiimoilta tekemästä työstä ja totesi, että kyseessä on vahva kansanvaltainen uudistus.

 

 

”Vahva itsehallinto on kansanvaltaa parhaimmillaan” summasi kansanedustaja Pertti Hakanen.

 

 

Hakanen pahoitteli, että Suomen EU:lta saama erillistuki elintarvikeketjun alkutuotannon vaikeuksiin jäi ainoastaan 9 miljoonaan euroon.  Kun EU-pottiin lisätään kansallinen panos eli 20 M€, niin jaettavaa on yhteensä 29 M€.

 

 

Summa on pieni ja se onkin nyt tarkoitus jakaa

 

  • maidontuotatotiloille
  • sikatiloille
  • velkaisille tiloille ja
  • investoineille tiloille

 

Pieni kokonaissumma merkitsee, että tuesta yksittäinen tila saa vain pienen korvauksen niistä ongelmista, joita esim. Venäjänkaupan tyrehtyminen merkitsee.

 

 

Kansanedustaja Hakanen vetää Keskustan normienpurkutalkoissa työryhmää, joka keskittyy maa- ja metsätalouden normien purkamista.

 

Kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä puolestaan koordinoi Keskustan normienpurkutalkoita ja Valtioneuvoston tasolla normienpurku on ministeri Anne Bernerin vastuulla.

 

 

 

 

parkano3.jpg

 

 

Arto Pirttilahti…

 

 

…antoi tunnustusta pääministeri Juha Sipilälle, joka veti hyvään lopputulokseen päätyneet sote-neuvottelut.

 

 

Pirttilahti totesi – taisi mainita erään puolueen nimeltäkin - , että sote-neuvottelujen vetäminen oli hyvä oppitunti muillekin puolueille.

 

 

Talousvaliokunnan jäsenenä vireillään oleva hankintalain uudistaminen on Pirttilahden mielestä uudistus, joka tuo mahdollisuuksia mm. pienille ja keskisuurille yrityksille.

 

 

Biotaloudesta Pirttilahti muistutti, että Suomeen tuodaan ulkomaista energiaa vuodessa 8 miljardin arvosta ja siinä pitää saada kehitys muuttumaan, jotta kotimaisen energian osuus saadaan kasvuun.

 

 

Raiteet on pidettävä lämpiminä kilpailutukseen saakka oli Pirttilahden viesti niille, jotka pyrkivät lopettamaan maakunnista junavuorot!

 


Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsenenä Pirttilahti painotti pohjoismaisen yhteistyön merkitystä – puolustus- ja turvallisuuspolitiikka sekä ajankohtaisen pakolaiskysymyksen kunniakas hoitaminen ovat ajankohtaisia asioita tällä saralla.

 

 

Kiitän Mikko Alataloa, Pertti Hakasta sekä Arto Pirttilahtea mielenkiintoisista ja valaisevista esityksistä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, Pertti Hakanen, Arto Pirttilahti, Liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja Mikko Alatalo, Olavi Ala-Nissilä, Anne Berner, normienpurkutalkoot, Keskustan normienpurkutalkoot,

Matti Vanhanen: Keskustan vaalivoiton merkitys on korostunut viime päivinä!

Sunnuntai 15.11.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piiri järjesti piirikokouksensa eilen Parkanossa.

 

 

 

 

par1.jpg

 

 
Kokouksessa olivat paikalla kaikki kolme Keskustan pirkanmaalaista kansanedustajaa: vasemmalta Pertti Hakanen, Mikko Alatalo ja Arto Pirttilahti.

 

 

”Omien” kansanedustajiemme lisäksi paikalla oli Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen (oikealla).

 

 

 

 

par2.jpg

 

 

Matti Vanhanen totesi esityksensä aluksi tämän juttuni otsikossa toteamani eli sen, että vasta nyt huomataan viime eduskuntavaaleissa Keskustan saaman vaalivoiton merkitys.

Vanhanen tarkoitti, että viime aikojen myllerrykset maailmalla ja Suomen yhä heikkenevä taloustilanne vaativat sellaista valtiojohdon jämäkkyyttä, johon ainoastaan Keskusta pystyy.

 

 

 

 

par3.jpg

 

 

”Helpot säästöt on tehty” ja ”Säästöt tulevat jatkumaan koko vaalikauden” olivat Matti Vanhasen toteamuksia.

 

 

 

 

par4.jpg

 

 
Vanhanen totesi, että Nokian ja metsäteollisuuden ongelmat eivät selitä Suomen vaikeuksia eli säästöjen lisäksi tarvitaan maamme kilpailukykyä parantavia toimenpiteitä.

 

 

Entinen pääministeri kysyi, että pystyvätkö järjestöt sopimaan riittävistä toimenpiteistä vai joudutaanko turvautumaan valtiovallan toimenpiteisiin.

 

 

 

 

par5.jpg

 

 

Sote-ratkaisusta Matti Vanhanen muistutti, että sen myötä joka neljäs julkisen puolen euroista siirretään itsehallintoalueille.

 

************

 

On paikallaan muistaa, kun puhutaan 18:sta itsehallintoalueesta, että niitä on todellisuudessa 19; manner-Suomessa 18 itsehallintoaluetta ja sen lisäksi yksi itsehallintoalue Ahvenanmaalla.

 

 

Vanhanen painotti, että itsehallintoalueet piti luoda nyt.  Itsehallintoalueiden luominen on ollut Keskustan pitkäaikainen tavoite ja nyt siihen päästiin!

 

 

Kiitokset Vanhaselle esityksestä, johon pystyy vain henkilö, joka omaa sellaisen kokemuksen kuin Matti Vanhanen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Pirkanmaan piiri, Mikko Alatalo, Pertti Hakanen, Arto Pirttilahti, Matti Vanhanen,

Keskustan pirkanmaalaiset kansanedustajat saivat merkittävät valiokuntapaikat

Keskiviikko 10.6.2015 - -Esko Erkkilä-

Eduskunta päätti eilen lopullisesti valiokuntapaikkojen jaosta.

 

Eduskunnan päätökset valmistellaan valiokunnissa, joten valiokuntapaikat ovat päätöksenteon kannalta tärkeitä.

 

 

Eduskunnassa on seuraavat 16 valiokuntaa:

 

  • Suuri valiokunta
    • 25 varsinaista jäsentä ja 13 varajäsentä

 

  • Perustuslakivaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Ulkoasiainvaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Valtiovarainvaliokunta
    • 21 varsinaista jäsentä ja 19 varajäsentä

 

  • Tarkastusvaliokunta
    • 11 varsinaista jäsentä ja 6 varajäsentä

 

  • Hallintovaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Lakivaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Liikenne- ja viestintävaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Maa- ja metsätalousvaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Puolustusvaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Sivistysvaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Sosiaali- ja terveysvaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Talousvaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Tulevaisuusvaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Ympäristövaliokunta
    • 17  varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

 

Ministerit ja puhemiehet eivät ole valiokuntien jäseninä.

 

 

Keskustan pirkanmaalaiset kansanedustajat saivat seuraavat valiokuntapaikat:

 

 

 

 

 

 

Mikko Alatalo

 

  • liikenne- ja viestintävaliokunnan varsinainen jäsenyys
  • tulevaisuusvaliokunnan varsinainen jäsenyys

 

 

 

 

 

Arto Pirttilahti

 

  • lakivaliokunnan varsinainen jäsenyys
  • talousvaliokunnan varsinainen jäsenyys
  • tulevaisuusvaliokunnan varsinainen jäsenyys
  • suuren valiokunnan varajäsenyys
  • ympäristövaliokunnan varajäsenyys

 

 

 

 

 

Pertti Hakanen

 

 

  • maa- ja metsätalousvaliokunnan varsinainen jäsenyys
  • työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan varsinainen jäsenyys
  • hallintovaliokunnan varajäsenyys
  • puolustusvaliokunnan varajäsenyys
  • ympäristövaliokunnan varajäsenyys

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnantarkastajana ja piirin taustatoimijana olen tyytyväinen Mikko Alatalon, Arto Pirttilahden sekä Pertti Hakasen saamiin valiokuntapaikkoihin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskunnan valiokunnat, eduskunnan vaiokuntatyöskentely, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Pertti Hakanen,

Keskustan kenttä luottaa puoluejohtoon hallituskysymyksen ratkaisemisessa

Maanantai 4.5.2015 - -Esko Erkkilä-

Puoluevaltuusto on Keskustan organisaatiossa ylin päättävä elin puoluekokousten välissä.

 

 

Puoluevaltuuston jäsenet valitaan piirikokouksissa puoluekokouksen jälkeen.

 

 

Pirkanmaan piirikokous valitsi minut puoluevaltuuston varajäseneksi viime syksyllä järjestetyssä piirikokouksessa.

 

 

Keskustan puoluevaltuuston sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Helsingissä 25.4.2015.

 

 

 

valtuusto1

 

 

Puoluevaltuustokokouksen alussa Pirkanmaan piirin puoluevaltuuston jäsen, kansanedustaja Pertti Hakanen tuli puheilleni ja totesi joutuvansa lähtemään erääseen muuhun kokoukseen ja pyysi minua siirtymään hänen tilalleen puoluevaltuustokokouksen varsinaiseksi jäseneksi.

 

 

 

 

valtuusto2

 

 

Vaihdoin kokouksen sihteeristöltä varajäsenen aineiston varsinaisen jäsenen aineistoksi ja nyt ”työkaluikseni” tulivat äänestyslippunivasta sekä puheenvuoropyyntölomake.

 

 

 

 

valtuusto3

 

 

Puheenjohtaja Juha Sipilä oli luonnollisesti kokouksen keskiössä.

 

 

***********************

 

Tapojeni mukaan liikuin kokousväen keskuudessa ja otin valokuvia.

 

 

Poliitikot ovat valokuvaajalle kiitollisia kohteita, sillä he eivät käännä kasvojaan poispäin, kun näkevät, että heitä kuvataan!

 

 

 

 

valtuusto4

 

 
Yhteen kuvaan pääsin ja kyseessä olikin Keskustan eduskuntaryhmän seniori eli Kauko Juhantalo sekä eduskuntaryhmän nuorempaan joukkoon kuuluva kansanedustaja Petri Honkonen.

 

 

 

 

Kokouksessa käytettiin runsaasti puheenvuoroja ja ne olivat lähes kaikki kiittäviä hyvästä vaalituloksesta johtuen.

 

 

Pari hallituspohjaa koskettelevaa puheenvuoroa kuultiin ja ne olivat sellaisia, että niiden sanomaan on helppo yhtyä.

 

 

Otan ne tähän siinä muodossa kuin ne annettiin evääksi puoluejohdolle:

 

  • ”Keskustan ja Vihreiden ei pidä olla samassa hallituksessa”

  • ”Suhtautukaa Kokoomukseen kriittisesti ja erittäin kriittisesti Vihreisiin”

 

 

 

 

valtuusto5

 

 

Omassa puheenvuorossani kiitin puoluejohtoa siitä, että he vierailivat vaalityömme tukena Tampereella. Tämä oli tärkeä syy siihen, että Keskusta eteni merkittävästi Tampereella.

 

 

 

 

valtuusto6

 

 

Toisena seikkana otin esille sen, että Pirkanmaan tieverkkoon pitää panostaa ja jättää panostaminen esimerkiksi Tampereen ratikkaan kokonaan pois.

 

 

 

 

valtuusto7

 

 

Puheeni aikana puoluejohto näytti kuuntelevan sanomaani – toivottavasti puheeni tuo tulosta!

 

 

 

On todennäköistä, että Keskustan puoluevaltuusto kokoontuu pian uudestaan, sillä se päättää aikanaan Keskustan menosta hallitukseen.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluevaltuusto, Keskustan puoluevaltuuston kokous 25.4.2015, Pertti Hakanen, Kauko Juhantalo, Petri Honkonen,

Kansanedustaja Pertti Hakanen - ruokaturvallisuuden ja kotimaisen alkutuotannon puolestapuhuja

Tiistai 28.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaalaiset ja koko Suomi saavat olla tyytyväinen, että Pertti Hakanen Sastamalasta tuli valituksi kansanedustajaksi.

 

 

Tunnen Pertti Hakasen sekä hänen Seija-vaimonsa jo pitkältä ajalta ja olen tyytyväinen, että Pertti toisella yrittämällä tuli valituksi eduskuntaan.

 

 

 

 

haka1

 

 

Pertti Hakasen ehdokasnumero oli 22 ja hän sai Pirkanmaalta 4907 ääntä.

 

 

Hakasen vaalitiimin työskentely oli esimerkillistä ja tiimin työskentelyä johti 22-vuotias Niko Pikkuaho – mahtava referenssi nuorelle miehelle!

 

 

 

 

haka2

 

 

Pertti Hakanen on kokenut tekijä monessa yhteydessä ja eräs hänen pätevyysalueensa on toimiminen MTK:n johtokunnan jäsenenä.

 

 

Selkeäsanaisena sanankäyttäjänä Hakanen on haluttu esiintyjä MTK:n tilaisuuksissa, joissa tuottajat haluavat kuulla etujärjestönsä syvimmät ajatukset ja linjanvedot.

 

 

Omalta kohdaltani voin todeta, että Pertti Hakanen kuuluu niihin vajaan kymmenkunnan esiintyjän joukkoon, joita on ”turvallista” kuunnella.

 

 

Olen vakuuttunut, että kansanedustaja Pertti Hakasen kautta ja hänen avullaan maamme ruokaturvallisuus pysyy hyvällä tasolla. Sen lisäksi alkutuottajat saavat olla varmoja, että heillä on eduskunnassa ainakin yksi puolestapuhuja.

 

 

 

 

haka3

 

 

Pertti Hakasella on vahvat kytkennät ja toimivat suhteen Keskustan kenttään sekä Keskustan puoluejohtoon.

 

Kaksi vuotta Keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtajana ja sen jälkeen aktiivinen toiminta Keskustan puoluehallituksessa ovat takeet siitä, että pirkanmaalainen tuntuma puolueen johdossa on huomioitu.

 

 

Parhaimmat onnittelut Pertti ja Seija Hakaselle – Teillä on alkanut uusi ja mielenkiintoinen elämänvaihe!

 

 

Kysyin Seija Hakaselta facebuukissa, että joko kolttu Linnan juhlia varten on hankinnassa ja Seija vastasi näin:

 

 

”Rauhallisesti nyt vaan, ensin katsellaan ja hypistellään nautinnollisesti kaupan antimia. Jos sattuu tuuri, voin hankkia piankin, mutta voin muodostaa päässäni eri malleista ihanneyhdistelmän ja käyttää paikallisia ammattilaisia sen valmistukseen.”

 

 

Seijan vastaus kuvastaa, että lähiruuan lisäksi Hakasen perheessä arvostetaan lähipalveluja;

 

Se on hyvä se!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pertti Hakanen, kansanedustaja Pertti Hakanen, MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakanen, Keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtaja Pertti Hakanen, Keskustan puoluehallituksen jäsen Pertti Hakanen, Seija Hakanen, Niko Pikkuaho, lähiruoka, lähipalvelut,

Poliitikot ovat kiitollisia kohteita valokuvaajalle!

Perjantai 24.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Yleensä liikun melkein kaikkialla kameran kanssa ja kuvaan kohdalleni sattuneita mielenkiintoisia kohteita.

 

 

Käydyn eduskuntavaalikampanjan aikana valokuvauskohteista ei ollut pulaa, sillä kaikki poliitikot puoluekannasta riippumatta ovat hyvin suosiollisia, kun huomaavat, että heitä valokuvataan.

 

 

Poliitikkojen suosiollisuus kuvaajaa kohtaan asettaa luonnollisesti kuvaajalla velvoitteen, että kuvaa ei saa väärinkäyttää vaan se pitää julkaista arvokkaasti.

 

 

Seuraavassa kuvakimara niistä henkilöistä, jotka sattuivat kamerani eteen vaalikampanjan aikana ja jotka sitten myös tulivat valituiksi kansanedustajiksi.

 

 

Mukana on eri vaalipiiristä valittuja kansanedustajia, mutta yhteistä heille on se, että kaikki valokuvat on otettu Tampereella!

 

Kuvasarjan aluksi tapaamani puoluejohtajat, mutta sen jälkeen kuvat ovat sattumanvaraisessa järjestyksessä:

 

 

 

 

ed1

 

 

Juha Sipilä, Keskusta

 

 

 

 

ed2

 

 

Timo Soini, Perussuomalaiset

 

 

 

 

ed3

 

 

Pääsin samaan kuvaan Alexander Stubb´n kanssa Keskustorilla

 

 

 

 

ed4

 

 

Antti Rinne, SDP

 

 

 

 

ed5

 

 

Antti Kaikkonen, Keskusta

 

 

 

 

ed6

 

 

Arto Pirttilahti, Keskusta

 

 

 

 

ed7

 

 

Myös Paavo Väyrysen kanssa pääsin samaan kuvaan

 

 

 

 

ed8

 

 

Mikko Alatalo, Keskusta

 

 

 

 

ed9

 

 

Juha Rehula, Keskusta

 

 

 

 

ed10

 

 

Sari Tanus, Kristillisdemokraatit

 

 

 

 

ed11

 

 

Pauli Kiuru, Kokoomus

 

 

 

 

ed12

 

 

Harri Jaskari, Kokoomus

 

 

 

 

ed13

 

 

Sanna Marin, SDP

 

 

 

 

ed14

 

 

Martti Mölsä, Perussuomalaiset ja Lea Mäkipää, Perussuomalaiset

 

 

 

 

ed15

 

 

Olli-Poika Parviainen, Vihreät

 

 

 

 

ed16

 

 

Satu Hassi, Vihreät

 

 

 

 

ed17

 

 

Anna Kontula, Vasemmistoliitto

 

 

 

 

ed18

 

 

Sofia Vikman, Kokoomus

 

 

 

 

ed19

 

 

Pertti Hakanen, Keskusta

 

 

 

 

ed20

 

 

Arto Satonen, Kokoomus

 

 

 

 

ed21

 

 

Pia Viitanen, SDP ja Ilmari Nurminen, SDP

 

 

 

Kiitokset vielä kerran kaikille kansanedustajiksi valituille, että suhtauduitte myötäsukaisesti kuvauksiin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkanmaan kansanedustajat 2015, Juha Sepilä, Timo Soini, Alexander Stubb, Antti Rinne, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Pertti Hakanen, Paavo Väyrynen, Kimmo Tiilikainen, Satu Hassi, Sari Tanus, Sofia Vikman, Sanna Marin, Pauli Kiuru, Antti Kaikkonen,

Suppea hallitus antaa hyvät vaikutusmahdollisuudet kokeneille kansanedustajille

Keskiviikko 22.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on ilmeisesti nousemassa Suomen seuraavaksi pääministeriksi.

 

 

Joissakin on aiheuttanut huolta, kun Sipilä kaavailee uudessa hallituksessa ministerien määrän rajoittamista kahteentoista ministeriin.

 

 

Lisäksi Juha Sipilä haluaa muuttaa hallituksen työskentelyä kollegiaalisempaan suuntaan, jossa ministerien siiloutumiselle ei enää olisi mahdollisuuksia.

 

 

Sipilän ajatukset ovat liike-elämässä hankitun kokemuksen tuomia ja niillä perusteilla hän on saanut aikaan tuloksia.

 

 

Kannatan Juha Sipilän ajatuksia.

 

 

Tampereella ilmestyvä Aamulehti kantaa suurta huolta siitä, että Pirkanmaalta pitäisi saada ”oma” ministeri seuraavaan hallitukseen.

 

 

En kannata Aamulehden linjaa ja perustelunani on nykyisen hallituksen pirkanmaalaisministerien aikaansaannokset tai oikeammin aikaansaamattomuudet.

 

 

Molemmat Kataisen ja Stubb´n hallituksissa istuneet pirkanmaalaisministerit olivat selkeitä ”palkkioministerejä” eli he saivat lyhytaikaisen ministeripestin pitkäaikaisesta toiminnasta SDP:ssä. Joku on aiheellisesti todennut, että molemmat saivat ministeripestinsä sen ansiosta, että ovat vuosikaudet jaksaneet räksyttää Keskustaa!

 

 

******************

 

 

Suppea hallitus antaa asiantuntevalle ja maakuntansa asioista huolta kantavalle kansanedustajalle paljon mahdollisuuksia. Toki vaikuttamaan pääsevän kansanedustajan pitää kuulua hallituspuolueen kansanedustajiin, sillä oppositiosta räksyttämällä ei pysty oman maakuntansa asioita juurikaan edistämään.

 

 

Otan esimerkiksi kansanedustaja Mikko Alatalon, joka taannoin sai Hannes Mannisen muuttamaan mieltään Tampereen läntisen ohitustien tarpeellisuudesta. Kun Manninen tuli vakuuttuneeksi Alatalon esittämistä argumenteista, niin Mikko Alataloa voidaan perustellusti pitää kansanedustajana, joka sai aikaan Tampereen läntisen ohitustien.

 

 

**************************

 

 

Uudessa eduskunnassa on kolme Keskustan kansanedustajaa Pirkanmaalta:

 

  • Mikko Alatalo
  • Arto Pirttilahti
  • Pertti Hakanen

 

 

*************************

 

 

 

 

 

Olen varma, että Keskustan Pirkanmaan vaalipiirin kansanedustajat Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti ja Pertti Hakanen omaavat kyvyt ja kompetenssin vaikuttaa tavallisina kansanedustajanakin myönteisesti niihin asioihin, jotka ovat tärkeitä Pirkanmaalle!

 

 

Alatalon, Pirttilahden ja Hakasen mahdollisuudet vaikuttamiseen ovat 100 prosenttiset, jos Keskustasta tulee pääministeripuolue!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ministeri Pirkanmaalta, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Pertti Hakanen,

Saimme sittenkin Juha Sipilän Pirkanmaalle vauhdittamaan Keskustan eduskuntavaalikampanjaa

Lauantai 18.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Tamperelaisilla ja pirkanmaalaisilla oli eilen todellinen Vaalijuhla, sillä Juha Sipilä saapui vauhdittamaan eduskuntavaalikampanjaamme.

 

 

 

 

juhla1

 

 

Varhainen ajankohta – Vaalijuhla alkoi jo klo 9.00 – ei haitannut, sillä Tampereen Keskustorille kerääntyi arviolta 400 henkilöä kuuntelemaan Sipilää.

 

 

 

 

juhla2

 

 

Olin juhlapaikalla jo ennen seitsemää ja huomasin, että vandaalit olivat olleet liikkeellä, sillä ainakin Keskustan, SDP:n ja Kokoomuksen vaalimökkien takaseinällä olleet vaalijulisteet oli revitty riekaleina alas!

Merkkikartiot hain jo edellispäivänä vuokralle Tampereen kaupungin varikolta.

 

 

 

 

juhla3

 

 

Vanha viljakkalalainen sananparsi toteaa, että väki saa aikaan, mutta kyllä se syökin.

 

 

Talkooväki ei syönyt mitään aamutuimaan, mutta toimimme ripeästi ja pian saimme kaikki esiintymis- sekä tarjoilutilat valmiiksi, jotta ehdokasesittelyt saattoivat alkaa.

 

 

 

 

juhla4

 

 

Roolini oli toimia juontajana ehdokasesittelyissä ja ensimmäisenä mikrofonien varteen tarttui Keskustan puoluehallituksen jäsen, kansanedustajaehdokas Pertti Hakanen Sastamalasta.

 

 

 

 

juhla5

 

 

Nykyisin on tullut tavaksi, että kansanedustajaehdokkaat vuokraavat kampanja-ajaksi näyttäviä asuntoautoja ja niitä kertyikin Keskustorille juhlapaikkamme viereen runsaasti.

 

 

 

 

juhla6

 

 

Ensimmäisenä Keskustan Pirkanmaan vaalipiirin istuvista kansanedustajista esittelyt aloitti Arto Pirttilahti ja…

 

 

 

 

juhla7

 

 

…häntä seurasi Laila Koskela.

 

 

 

 

juhla8

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo käytti esittelypuheenvuoronsa alkuosan reippaan polkan esittämisellä yhdessä säestäjänsä Jammi Humalamäen kanssa.

 

 

 

 

juhla9

 

 

Juha Sipilän puheenvuoroa oli ilo kuunnella, sillä sen sisältö henki sellaista luottamusta ongelmien ratkaisemiseen, että vastaavaa ei ole moneen vuoteen kuultu suomalaisen poliitikon esittämänä.

 

 

On selvää, että jos Keskusta voittaa vaalit, on Suomessa taas pitkään aikaan turvallista elää.

 

 

 

 

juhla11

 

 

Juhlissa tarvitaan aina talkooväkeä, joka tarjoilee juhlayleisölle kahvia, teetä ja ”kastettavaa”.

 

 

Eräällä tarjoilupisteellä kahvitarjoilusta vastasivat vasemmalta lukien Raija Kytöharju, Titta Mattila ja Kaarina Peltomäki – he kaikki ovat Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön johtokunnan jäseniä!

 

 

 

 

juhla12

 

 

Talkoomiehelle on aina melkoinen palkinto, kun saa paiskata kättä Juha Sipilän kanssa – tähän tilanteeseen pääsin eilisessä Keskustan Vaalijuhlassa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Sipilä, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Laila Koskela, Pertti Hakanen, Raija Kytöharju, Titta Mattila, Kaarina Peltomäki,

Miksi se joka tekee eniten, saa vähiten?

Lauantai 11.4.2015 - -Esko Erkkilä-

MTK-Pirkanmaa järjesti kevätkokouksensa eilen UUK-Instituutin tiloissa Tampereella.

 

Olin mukana kokouksessa – en virallisena kokousedustajana, mutta MTK-Viljakkalan rivijäsenenä.

 

 

 

 

mtk1

 

 

Kokouksen teema oli

 

Miksi se joka tekee eniten, saa vähiten?

 

 

 

 

mtk2

 

 

Kokouksessa maatalouspoliittisen ajankohtaiskatsauksen esitti MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakanen.

 

 

Mainittakoon, että Pertti Hakanen on MTK:n korkean luottamushenkilöasemansa lisäksi Keskustan puoluehallituksen jäsen ja sen lisäksi hän on Keskustan kansanedustajaehdokkaana Pirkanmaalla.

 

 

 

 

mtk3

 

 

Hakanen esitti dian, josta selviää maatalouden eri tuotantosuuntien kannattavuuden kehittyminen vuodesta 2000 alkaen. Kriteerinä on kannattavuuskertoin.

 

 

Kannattavuuden kehittyminen alaspäin on ollut rajuinta viljanviljelyssä sekä sikataloudessa – molempien tuotannonalojen kannattavuus on suorastaan romahtanut.

Mikä muu ammattiryhmä viljanviljelijöiden ja sikatalouden harjoittajien tapaan suostuisi palkkatasonsa puolittamiseen kahden vuoden aikana?

 

 

mtk4

 

 

MTK:n hallituksen jäsen Pertti Hakanen esitti MTK:n hallitusohjelmatavoitteita mm. näin:

 

 

  • Markkinat saatava kuntoon
    • elintarvikevientiin on panostettava
    • kansallisesti synnytettyjä viennin esteitä pitää poistaa (väylämaksut, vientilupaprosessin mksujen määräytyminen)

  • Byrokratiaa karsittava ja viranomaisten yhteistoimintaa on parannettava
  • Elinkeinon kehittyminen on turvattava
  • Maatalouspolitiikan on vastattava tarpeisiin
  • Ruuantuotanto on tunnustettava osaksi biotaloutta
  • Ruokaketju pitää saada paremmin toimivaksi
    • parempi neuvotteluasema viljelijöille
    • on saatava elintarvikeketjun toimintaa valvova asiamies, jolla on riittävät valtuudet puuttua ruokaketjun epäreiluihin käytäntöihin

  • Eläinsuojelulain uudistus toteutettava elinkeino huomioiden

 

 

 

 

 

mtk5

 

 

Erityisen mielenkiintoinen osio Pertti Hakasen esityksessä oli se, kun hän valotti uuden eläintensuojelulain valmisteluun liittyviä seikkoja, mutta se onkin jo toisen jutun aihe.

 

 

MTK:n jäsenenä on mukava todeta, että etujärjestömme asiat ovat teknisesti hyvässä hoidossa Pirkanmaalla – kiitokset MTK-Pirkanmaan toimihenkilöille ja luottamushenkilöille!

Edunvalvonnassa MTK ei ole onnistunut, mutta syy ei ole MTK:n vaan paljolti niiden poliittisten päättäjien, jotka ovat olleet vallassa viimeiset neljä vuotta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MTK, MTK-Pirkanmaa, MTK:n hallituksen jäsen Pertti Hakanen, Keskustan puoluehallituksen jäsen Pertti Hakanen, kansanedustajaehdokas Pertti Hakanen, Keskustan kansanedustajaehdokas Pertti Hakanen, UKK-Instituutti,

Keskusta avasi vaalimökkikauden vahvasti!

Torstai 2.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunki luovutti eilen puolueiden käyttöön vaalimökit Keskustorille.

 

 

Mökit ovat samoja, jotka ovat käytössä myös Tampereen Joulutorilla.

 

 

Keskusta avasi vaalimökkikauden kansanedustajaehdokas Pertti Hakasen tahdittamana, joka järjesti aamutuimaan hienon vaalitilaisuuden vaalimökkialueen vieressä.

 

 

 

 

pertti1

 

 

Keskustan sanoma kiinnostaa Tampereella, sillä tilaisuudessa oli ”väkeä kuin merenmutaa”!

 

 

 

 

pertti2

 

 

Tilaisuuden isäntä Pertti Hakanen tässä peräti kahtena!

 

 

 

 

pertti3

 

 

Vierailevana solistina esiintyi kansanedustaja Antti Kaikkonen!

 

 

 

 

pertti4

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti

 

 

 

 

pertti5

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo

 

 

 

 

pertti6

 

 

Raija Moilanen

 

 

 

 

pertti7

 

 

Minna Sarvijärvi

pertti8

 

 

Marjo Mäkinen-Aakula

 

 

Pirkanmaan ehdokkaiden taustavoimina toimivat mm. (vasemmalta):

 

 

 

 

pertti9

 

 

Seija Alatalo, Seija Hakanen ja Tuula Jokinen

 

 

 

 

 

********************

 

 

 

 

 

pertti10

 

 

Antti Kaikkonen, Raija Moilanen, Mikko Alatalo ja Seija Alatalo

 

 

Olipahan kunnolliset vaalimökkikauden avajaiset – tästä äänestäjät pitävät!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pertti Hakanen, Antti Kaikkonen, Arto Pirttilahti, Mikko Alatalo, Minna Sarvijärvi, Raija Moilanen, Marjo Mäkinen-Aakula, Seija Alatalo, Seija Hakanen, Tuula Jokinen,

Olipa kerrassaan hieno tilaisuus!

Sunnuntai 22.2.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskusta ja Keskustan Pirkanmaan piiri järjestivät eilen Vaalibussikiertueen Pirkanmaalla.

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puolesta annan suuren arvon sille, että Vaalibussikiertueen viidestä pysähtymispaikasta peräti kolme oli Tampereella.

 

 

Kiertueen päätapahtuma toteutettiin Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön vastuutapahtumana Tampereen Keskustorilla.

 

 

Keskustorin tapahtuma oli erittäin onnistunut ja siitä kertoo osaltaan se, että varauduimme kahvittamaan 300 henkilöä, mutta jouduimme tilaisuuden aikana hankkimaan lisää kertakäyttömukeja kahvitukseen.

 

 

Toimin tilaisuudessa juontajana, mutta juontohommien ohessa ehdin ottamaan satakunta kuvaa, jotta tilaisuuden hieno tunnelma välittyisi mm. tämän blogikirjoituksen lukijoille.

 

 

Menen asiaan ja liitän tähän koko joukon kuvia Tampereen Raatihuoneen edessä toteuttamastamme yleisötilaisuudesta:

 

 

 

 

ktori1

 

 

Tässä pieni yleiskuva Keskustorille kerääntyneestä väenpaljoudesta! 

 

 

Kaikesta aisti, että Keskusta kiinnostaa!

 

 

 

Ja sitten niitä yksittäisiä kuvia!

 

 

 

 

ktori2

 

 

Kansanedustajaehdokas ja SuPer´n erityisasiantuntija Raija Moilanen esitteli puheenjohtaja Juha Sipilän kehittämää kakkaraa.

 

 

 

 

ktori3

 

 

Kun kansanedustaja Arto Pirttilahti pääsi mikrofonin varteen, hän toi terveiset siitä meiningistä, joka Arkadianmäellä vallitsee.

 

 

 

 

ktori4

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahdella ja Keskustan Tampereen valtuustoryhmän varavaltuutettu Matti Järvisellä on pohdittavana melkoinen ongelma: ”Miksi omalle maalle ei saa rakentaa?”

 

 

 

 

ktori5

 

 

Kansanedustajaehdokas Pertti Hakanen Sastamalasta on huhtikuun eduskuntavaaleissa koko maassa MTK:ssa korkeimpaan luottamushenkilöasemaan eli MTK:n hallitukseen kohonnut eduskuntavaaliehdokas ja oli luonnollista, että hän painotti puheenvuorossaan kotimaisen ruuantuotannon tärkeyttä.

 

 

 

 

ktori6

 

 

Kansanedustajaehdokas Teuvo Hakanen Viljakkalasta kantoi huolta yrittäjyyden puolesta.

 

 

 

 

ktori7

 

 

Toimittajataustainen kansanedustajaehdokas Santeri Lampi on selkeäsanainen nuori, jolla on paljon mielenkiintoisia tehtäviä odottamassa suomalaisessa Keskusta-politiikassa.

 

 

 

 

ktori8

 

 

Kokeneen kunnallispolitiikan vaikuttajan ja suurperheen perheenäidin Hanna Holman sydäntä lähellä on lasten ja nuorten hyvinvoinnin parantaminen.

 

 

 

 

ktori9

 

 

Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja ja Keskustan kansanedustajaehdokas Pilvi Kärkelä tuntee yrittäjien ja perheiden haasteet.

 

 

 

 

ktori10

 

 

Sain jokunen päivä sitten osallistua kansanedustajaehdokas Monica Lamberg´n vetämään koulutustilaisuuteen, jossa käsiteltiin internetin mahdollisuuksia politiikan tekemiseen – opin paljon Monican opetuksesta!

 

 

 

ktori11

 

 

Kasvatustieteiden maisteri ja luokanopettaja Minna Sarvijärvi luonnehtii itseään vaaliesitteessään näin: ”Sanansamittainen”.

 

 

Minna kun on samaa pituusluokkaa kuin minä, ymmärrän esitteen sanoman ja kokemuksesta voin sen myös allekirjoittaa!

 

 

 

 

ktori12

 

 

Kalle Kiili on insinöörismies Tampereelta ja ay-aktiivi. Kalle osaa perustella Santeri Alkioon nojautuen, että miten samalla asialla ay-liike ja Keskusta ovatkaan!

 

 

 

 

ktori13

 

 

Keskustan Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Timo Hanhilahti ehti poikkeamaan Keskustorin Vaalibussitilaisuudessa, vaikka hän olikin hetken kuluttua isännöimässä ensimmäisenä suomalaisena Euroopan Unionin varapuhemieheksi valitun Olli Rehn´n esiintymistä omassa vaalitilaisuudessaan.

 

 

 

 

ktori14

 

 

Kyllä Keskustan eduskuntavaaliehdokkaana oleminen on mukavaa ja mukavaa on myös toimia Keskustan eduskuntavaaliehdokkaan lähitukena!

 

Tästä esimerkkinä eduskuntavaaliehdokas Marjo Mäkinen-Aakula ja hänen aviomiehensä Kari Aakula!

 

 

 

**********************

 

 

 

 

 

ktori15

 

 

En malta olla liittämättä tämän jutun viimeiseksi kuvaksi kuvaa, jossa keskustelen ruokaturvallisuudesta arvostamani politiikan monitoimitaitajan Sirkka-Liisa Anttilan kanssa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Raija Moilanen, Arto Pirttilahti, Matti Järvinen, Pertti Hakanen, Teuvo Hakanen, Santeri Lampi, Hanna Holma, Pilvi Kärkelä, Sirkka-Liisa Anttila, Monica Lamberg, Minna Sarvijärvi, Kalle Kiili, Timo Hanhilahti,

Mörököllejä ja hapanta naamaa näyttäviä ei ollut Keskustan eduskuntavaaliristeilyllä!

Torstai 12.2.2015 - -Esko Erkkilä-

Lähestyvät eduskuntavaalit ja niitä edeltävä vaalitaistelu ovat mielenkiintoista seurattavaa mm. siltä kannalta, että miten ehdokkaat suhtautuvat eri tilanteisiin.

 

 

Keskustan eduskuntavaaliristeily osoitti, että mörököllejä tai hapanta naamaa näyttäviä ei ollut risteilyväen keskuudessa.

 

 

Kuljeskelin laivalla aktiivisesti ja en tavannut yhtäkään mörökölliä enkä myöskään sellaisia, jotka olisivat näyttäneet hapanta naamaa.

 

 

Pieni kuvakimara puhukoon:

 

 

 

 

 

moro1

 

 

Annika Saarikko

 

 

 

 

moro2

 

 

Paula Lehtomäki

 

 

 

 

moro3

 

 

Monica Lamberg, Tampere

 

 

 

 

moro4

 

 

Pilvi Kärkelä, Pirkanmaa

 

 

 

 

moro5

 

 

Jouni Ovaska, Pirkanmaa

 

 

 

 

moro6

 

 

Arto Pirttilahti, Pirkanmaa

 

 

 

 

moro7

 

 

Matti Vanhanen

 

 

 

 

moro8

 

 

Raija Moilanen, Pirkanmaa

 

 

 

 

moro9

 

 

Arto Pirttilahti, Timo Hanhilahti, Minnan Sarvijärvi ja Pertti Hakanen Pirkanmaalta

 

 

 

 

moro10

 

 

Olli-Pekka Nurmi, Pirkanmaa

 

 

 

 

moro11

 

 

Jouni Ovaska, Pirkanmaa ja Minna-Maaria Sipilä

 

 

 

 

moro12

 

 

Juha Sipilä

 

 

 

 

moro13

 

 

Anne Berner

 

 

 

 

moro14

 

 

Maria-Kaisa Aula

 

 

 

 

moro15

 

 

Teuvo Hakanen, Pirkanmaa ja Paula Sihto

 

 

 

 

moro16

 

 

Matias Ollila

 

 

 

 

moro17

 

 

Kimmo Tiilikainen

 

 

 

 

Ja kaiken kukkurana…

 

 

 

 

moro18

 

 

…aviopari ja kansanedustajaehdokkaat Timo Kaunisto (keskusta) sekä Kirsi Ojansuu-Kaunisto (vihreät) Hämeenlinnasta!

 

 

 

Tämä kuvasarja osoittaa, että mörököllejä ei ollut matkassa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Annika Saarikko, Paula Lehtomäki, Monica Lamberg, Pilvi Kärkelä, Jouni Ovaska, Arto Pirttilahti, Raija Moilanen, Olli-Pekka Nurmi, Timo Hanhilahti, Minna Sarvijärvi, Pertti Hakanen, Teuvo Hakanen, Anne Berner, Timo Kaunisto, Juha Sipilä, Paula Sihto,

Keskustan myötätuulessa vaalityö on kivaa!

Sunnuntai 11.1.2015 - -Esko Erkkilä-

Jyrki Kataisen pihtisynnyttämä kuuden puolueen eripurahallitus ajoi Suomen kurimukseen.

 

 

Pääministerin postia hoidellut Katainen huomasi umpikujan ja livisti Brysseliin sellaisen kuvion lopputulemana, johon vain hän pystyi.

 

 

Kokoomus pelasi Lahden puoluekokouksessaan upporikasta tai rutiköyhää ja valitsi puheenjohtajakseen Alexander Stubb´n.

 

 

Osoittautui, että Stubb on Kokoomukselle Musta Pekka ja sen seurauksena näyttää, että Kokoomuksen äänisaalis tulevissa eduskuntavaaleissa jää kovin pieneksi – rutiköyhä-vaihtoehto on toteutumassa!

 

 

 

*************

 

 

Elämme eduskuntavaalien aattotunnelmissa, sillä vaalien ennakkoäänestys on kiivaimmillaan jo kolmen kuukauden kuluttua.

 

 

Kuntaliitto suosittelee, että eduskuntavaalien ulkomainonta alkaa 1.4.2015, joten ”kaikki ennusmerkit” kertovat vaalien lähestymisestä!

 

 

************

 

 

Keskustan osalta vaalityö on saanut uutta puhtia mukavasti koilliseen osoittavista gallupkäyristä.

 

 

On tässäkin todettava, että gallupmenestyksellä vaaleja ei voiteta, mutta mukavaa lisävauhtia vaalityöhön hyvät galluplukemat antavat.

 

 

Poikkesin eilen illalla Keskustan Pirkanmaan piirin piiritoimistolla ja tapasin siellä pirkanmaalaisia eduskuntavaaliehdokkaita, joilla oli päättymässä koko päivän kestänyt puhe- ja esiintymiskoulutus.

 

 

Pitkästä ”koulupäivästä” huolimatta porukka oli innostunut ja halusinkin ottaa kuvia innostuneesta ehdokasjoukosta. Osa oli kuvaushetkellä jo lähtenyt kotiin, mutta näitä iloisia ilmeitä sain ikuistettua!

 

 

 

 

vaalikampanja1

 

 

Vasemmalta Monica Lamberg, Minna Sarvijärvi, Arto Pirttilahti, Raija Moilanen, Marjo Mäkinen-Aakula ja Pertti Hakanen!

 

 

 

 

vaalikampanja2

 

 

Aina positiivinen Marjo Mäkinen-Aakula.

 

 

 

 

vaalikampanja3

 

 

Kansanedustajamme ja kansanedustajaehdokkaamme Arto Pirttilahti on tässä yhdessä kansanedustajaehdokas Raija Moilasen kanssa!

 

 

 

Voin omalta osaltani luvata, että paljon mielenkiintoisia tilaisuuksia on talven ja kevään aikana tulossa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Pirkanmaan kansanedustajaehdokkaat, Monica Lamberg, Minna Sarvijärvi, Arto Pirttilahti, Raija Moilanen, Marjo Mäkinen-Aakula, Pertti Hakanen,

Keskustalla on nyt kolme kansanedustajaa Pirkanmaalta!

Keskiviikko 12.11.2014 - -Esko Erkkilä-

Kansanedustaja Laila Koskelan ”siirtyminen arvokkaasti Keskustaan” kohotti Pirkanmaan keskustalaisten kansanedustajien määrän neljännestusinaan!

 

Kaikki kolme kansanedustajaamme pitivät Toijalassa 8.11.2014 järjestetyssä piirikokouksessa ajankohtaiset puheenvuorot ja ne kiinnostivat lukumäärältään lähes sataan kohonnutta piirikokousyleisöä.

 

 

 

 

piiri1

 

 

Ennen kokouksen alkamista otin kuvan etupenkissä istuneista tilaisuuden arvo-osanottajista.

 

Vasemmalta ovat puoluesihteeri Timo Laaninen, kansanedustajat Arto Pirttilahti, Mikko Alatalo sekä Laila Koskela ja kansanedustajaehdokas Raija Moilanen.

 

Kaikilla oli hymy herkässä ja peukuttaminen onnistui hienosti!

 

 

 

 

piiri2

 

 

Piirin puheenjohtaja Pertti Hakanen toivotti kokousväen tervetulleeksi.

 

Avauspuheessaan hän ilmoitti kansanedustaja Laila Koskelan siirtymisestä Keskustan eduskuntaryhmään sekä hänen liittymisestä Keskustan jäseneksi. Hakanen toivotti kukkasin ja kokousväki taputuksin Laila Koskelan tervetulleeksi Pirkanmaan keskustalaisten joukkoon.
 

 

 

 

piiri3

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo oli huolissaan muun muassa siitä, että yrityksiä lähtee Viroon sekä siitä, että valtion rahat eivät riitä edes teiden peruskunnossapitoon.

Alatalo muistutti, että Valtatie 3:n saaminen ykköskoriin ja VT 9:n sekä VT 12:n parantaminen ovat Pirkanmaan tavoitteina yli puoluerajojen.

 

 

 

 

piiri4

 

Arto Pirttilahti peräänkuulutti maltillisia tulosopimuksia. Hän oli myös sitä mieltä, että maatalouden byrokratiaa on purettava, turpeen verotus on saatava oikeudenmukaiseksi sekä hakkeen tukijärjestelmä ajan tasalle.

Pirttilahti totesi, että hallitus on harrastanut käänteistä aluepolitiikkaa, joka on johtanut keskittämiseen.

 

 

 

 

piiri5

 

Kansanedustaja Laila Koskela toi puheenvuorossaan esille oman vahvuusalueensa, vanhusten huollon. Koskela tähdensi, että vanhuksia ei ole liikaa vaikka nykyisten päättäjien puheenvuoroista saa usein sellaisen käsityksen.
 

Koskela esitti, että omaishoidon tukemiseen satsattaisiin monin tavoin.

 

 

 

 

piiri6

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti nappaa usein kamerani, kun näkee sopivan kohteen ja hyvän ”valokuvaussilmän” omaavana Pirttilahden ottamat kuvat ovat onnistuneita.
 

Tässä malliksi yksi, jossa olemme yhdessä Laila Koskelan kanssa ja piirimme toiminnanjohtaja Ritva Männistö kurkistelee välissämme.

Kiitokset Ritvalle, sillä olen hyödyntänyt hänen laatimaansa piirikokoustiedotetta tämän jutun laatimisessa!

 

 

Keskustan piirikokous valitsi minut jo kolmanneksi peräkkäiseksi vuodeksi piirin toiminnantarkastajaksi. Tehtävä on mielenkiintoinen, sillä piirimme johdolla on tapana kutsua toiminnantarkastaja mukaan esim. piirihallituksen kokouksiin.

On luonnollista, että toiminnantarkastaja katselee Keskustan Pirkanmaan piirin kokonaisetua!

 

Kiitokset kaikille piirikokousedustajille, sillä kokous oli hengeltään mainio sekä yhtenäinen ja katsoimme luottavaisesti eteenpäin!

Tervetuloa ensi kevään eduskuntavaalit!

 

 

-Esko Erkkilä- 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pertti Hakanen, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Laila Koskela, Timo Laaninen, Raija Moilanen,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »